"Idén először a Verőcei Gyermekekért Alapítványnak köszönhetően lehetősége nyílt az iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóinak részt venni egy 5 alkalmas pályaorientációs foglalkozáson. Ez lényegében arról szólt, hogy a diákok megtudhatták, miben jók, illetve a képességeik szerint milyen pálya a legalkalmasabb nekik. Hetente egyszer másfél órára érkeztek a csoportvezetők, majd a már előzetesen két csoportra osztott osztállyal különböző érdekes feladatokat oldottak meg. Volt olyan foglalkozás, amelyiken közösen oldottunk meg feladatokat, például összegyűjtöttünk rengeteg munkakört, vagy előre nyomtatott feladatlapok segítségével megtudhattuk, milyen kiemelkedő képességeink illetve készségeink vannak. Olyan alkalom is volt, amikor számítógépen mutattak nekünk honlapokat, ahol iskolákról és munkakörökről tájékozódhattunk. Ezek megismerésekor kideríthettük, milyen munkakör a legideálisabb számunkra. Az utolsó alkalommal meghívtak váci székhelyükre, ahová olyan felnőtteket hívtak,akik azokon a pályákon dolgoznak amely minket érdekel. Itt elmondta minden felnőtt, hogy mivel foglalkozik, majd lehetett kérdezni. Ennyi volt a mi pályaorientációs foglalkozásunk. Szeretném megköszönni a Verőcei Gyermekekért alapítványnak, hogy megkönnyítették a pályaválasztásunkat."

Verőce, 2010.04.16                                                                                                     Kormány Cintia

Kép